Verbod op wegwerpplastic op Bonaire

Kralendijk – Vandaag is op Bonaire een verbod op wegwerpplastic van kracht geworden. Het verbod geldt voor iedereen die wegwerpplastic verkoopt of weggeeft.

Het verbod geldt vooralsnog alleen voor draagtassen, bestek, rietjes en roerstaafjes. Ook artikelen die gemaakt zijn van kunststof met een natuurlijke basis (bioplastics) vallen onder het verbod omdat deze net als plastic niet afbreken in de natuur. Voor ondernemers is een ruime overgangsperiode gehanteerd zodat zij tijdig op zoek zijn kunnen gaan naar alternatieven.

Medewerkers van de Directie Toezicht & Handhaving zullen de komende tijd controles houden. Bedrijven die wegwerpplastic blijven gebruiken, krijgen eerst een mondelinge waarschuwing. Bij een tweede controle volgt een waarschuwing op papier. Blijft het bedrijf nog steeds wegwerpplastic gebruiken, dan wordt een bestuurlijke boete opgelegd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.