Cft complimenteert Bonaire

Kralendijk – Het is sinds 2010 niet vaak voorgekomen dat het College financieel toezicht een compliment uitdeelt en al helemaal niet aan Bonaire dat al die tijd in de ogen van het Cft onvoldoende voortgang maakte met het op orde krijgen van het financieel beheer.

Maar nu is daar dan toch echt een schouderklopje: “De externe accountant gaf een oordeelonthouding af over het boekjaar 2021, en keurde de eindbalans per 31 december 2021 goed. Dit betekent dat alle uitgaven die hun oorsprong hadden in 2021, zijn goedgekeurd op getrouwheid en financiële rechtmatigheid. Indien de verbetering van het financieel beheer in 2022 gecontinueerd wordt, verwacht de externe accountant over het boekjaar 2022 een (volledige) goedkeurende controleverklaring te kunnen afgeven. Het Cft complimenteert Bonaire met deze vooruitgang bij de jaarrekening en blijft graag geïnformeerd over de verdere ontwikkelingen op het gebied van financieel beheer”, schrijft Cft-voorzitter Raymond Gradus aan gezaghebber Edison Rijna.

Desondanks blijft er voor het Cft genoeg over om over te mopperen, blijkt uit de brief.

Lees hier de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.