Kabinet denkt bij zeespiegelstijging alleen aan Noordzee

Den Haag – Het kabinet onderzoekt wat ervoor nodig is Nederland te beschermen als de zeespiegel door de opwarming van de aarde twee meter stijgt. Dat meldt minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten in een brief aan de Tweede Kamer over de alarmerende IPCC-rapporten over klimaatverandering.

Hoewel minister-president Mark Rutte vorig jaar in een toespraak bij de Verenigde Naties de internationale gemeenschap nog om aandacht vroeg voor de dreiging van de zeespiegelstijging voor de Caribische delen van het Koninkrijk wordt daar in het kabinetsstandpunt met geen woord op teruggekomen, zelfs niet in de passage over de zeespiegelstijging. Enkele weken geleden waarschuwde het KNMI er in een rapport voor dat de zee in de Cariben sneller stijgt dan het wereldgemiddelde.

Afgelopen weken uitten Greenpeace Nederland en de Dutch Caribbean Nature Alliance hun zorgen dat de eilanden niet op de Haagse agenda staat als het gaat om de impact van de klimaatverandering. Het Bestuurscollege van Bonaire kondigde vorige week aan zelf het voortouw te nemen met de oprichting van een Klimaattafel Bonaire.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.