Aruba

Aruba heeft geen boodschap aan RMR en Cft: Geld vliegt de deur uit

Oranjestad – Het kabinet Wever-Croes trekt zich weinig aan van besluiten in de RMR en nog minder van de aanbevelingen van het College financieel toezicht. Het gevolg: stijgende in plaats van dalende uitgaven en een overheidsschuld die in de loop van dit jaar de 6 miljard zal overschrijden. Dat valt op te maken uit een brief van het Cft.

Ondanks een “ongekend herstel” van de economie (plus 16,8% in 2021) bedroeg het tekort toch ruim 10%. Ook voor dit jaar wordt nog een fors tekort begroot: 236 miljoen. Het Cft spoort de regering aan te snijden in kosten en het inkomen te verhogen zodat het tekort aanmerkelijk kleiner zal uitvallen. Waar het kabinet Wever-Croes pas na 2026 weer een sluitende begroting te hebben, wil het Cft dat reeds in 2023 een overschot wordt gerealiseerd.

Het Cft constateert dat Aruba zich niet houdt aan de afspraak met Nederland om de personeelslasten terug te dringen en te bezuinigen op de ziekenkosten, veel aanbevelingen niet uitvoert, fors meer geld uitgeeft aan externe inhuur en dat de kosten van de huur van gebouwen “excessief” is toegenomen.

Lees hier de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.