Investico: Curaçaose brievenbusfirma’s betalen geen winstbelasting

Willemstad – In een tweede publicatie van het onderzoeksplatform Investico wordt gereconstrueerd hoe het kon gebeuren dat sinds 1 januari 2020 brievenbusfirma’s op Curaçao geen winstbelasting meer hoeven te betalen.

“Eind 2019 nam de Curaçaose regering na een haastige en rommelige procedure een pakket nieuwe belastingwetten aan waarin de winstbelasting voor ‘buitenlandse bedrijven’ werd afgeschaft. Parlementsleden hadden niet door waar ze mee instemden en de nieuwe belastingregels zijn tot dusverre onopgemerkt gebleven in de media. De belastingwetten zijn relevant voor Nederland omdat Curaçao tijdens de coronacrisis failliet dreigde te gaan en Nederland met leningen van ruim 400 miljoen euro moest bijspringen”, aldus Investico.

Klik hier voor het gehele verslag met achterliggende documenten

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.