Bonaire

RMR schuift besluit over voorwaarden afbouwen salariskorting ambtenaren voor zich uit

Den Haag – In de Rijksministerraad is vandaag geen besluit genomen over de voorwaarden waaraan Curaçao, Aruba en Sint Maarten in de ogen van Nederland moeten voldoen om de salariskorting van 12,5% af te mogen bouwen.

De besluitvorming is doorgeschoven naar de Rijksministerraad van 24 juni. Waarom de knoop niet vandaag is doorgehakt, is niet duidelijk. Dat lijkt niet te maken hebben met de afwezigheid van staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen, want dat zij deze week de CAS-landen bezoekt was al bekend voordat de agenda van de RMR werd vastgesteld.

Tegen handhaving van de in verband met de Nederlandse liquiditeitssteun opgelegde loonkorting voor de overheid en semipublieke sector komt onder werknemers in de drie landen steeds meer verzet. Vorige week maakte Van Huffelen bekend de regeringen ‘ruimte’ te geven om de looningreep af te bouwen, met uitzondering van bestuurders, politici en (andere) grootverdieners.

Minister-president Jacobs van Sint Maarten waarschuwde toen al niet te vroeg te juichen vanwege de voorwaarden die Nederland wil verbinden aan het intrekken van de loonkorting.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.