Groen licht voor nieuwe volwaardige en toekomstbestendige bibliotheek op Bonaire

Den Haag – Nog dit jaar wordt op Bonaire gestart met de inrichting van een volwaarde bibliotheek op een nieuwe locatie. Dat schrijft staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) vandaag aan de Tweede Kamer.

“Ik ondersteun het plan van Bonaire voor een volwaardige bibliotheek op een nieuwe locatie die beter bereikbaar is voor de jeugd. De uitvoering daarvan kan dit jaar al starten”, aldus Uslu die voor dit project een bedrag heeft gereserveerd van 1,05 miljoen euro. Gedeputeerde Nina den Heyer heeft zich de afgelopen jaren het vuur uit de sloffen gelopen om Den Haag ervan te doordringen dat de bibliotheek dringend een impuls nodig heeft en dat het huidige onderkomen ongeschikt is.

De staatssecretaris kondigt tevens aan gesprekken te starten op Saba en Sint Eustatius “om de behoeften van deze twee eilanden in kaart te brengen voor de algehele versterking van de kwaliteit van toekomstgerichte bibliotheekvoorzieningen in Caribisch Nederland.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.