Curaçaose overheid op vingers getikt voor verwaarlozen voormalig Curaçaohuis

Den Haag – De dienst Stadstoezicht van de gemeente Den Haag heeft de Curaçaose overheid gemaand op korte termijn achterstallig onderhoud uit te voeren aan de panden Badhuisweg 173-175 waar tot 2014 het Curaçaohuis was gevestigd.

De panden zijn nog steeds eigendom van het land Curaçao, maar de achtereenvolgende regeringen hebben nooit een cent uitgegeven aan het onderhoud van de monumentale kantoorvilla’s die al voor de verhuizing van het Curaçaohuis naar de huidige huisvesting aan de Prinsengracht zichtbare sporen van verwaarlozing vertoonden.

Inmiddels is het verval zo ver gevorderd dat de gemeente vreest dat voorbijgangers gevaar lopen. Als de regering niet snel een aantal dringende reparaties uitvoert en de panden weer enigszins toonbaar maakt, zal de gemeente dat doen en de rekening naar Willemstad sturen.

Toenmalig gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels had een koper voor de panden, maar zij werd teruggefloten door de Staten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.