Premier Jacobs tempert vreugde over intrekking salariskorting

Philipsburg – Minister-president Silveria Jacobs voelt zich geroepen de vreugde over de mededeling van staatssecretaris Van Huffelen dat de salariskorting van 12,5% kan worden ingetrokken te temperen.

De premier wijst er in een verklaring op dat de staatssecretaris geen melding heeft gemaakt van een brief die zij op 20 mei naar Philipsburg heeft gestuurd waarin “extra voorwaarden” worden aangekondigd. “Deze nieuwe voorwaarden zullen de afschaffing van de salariskorting ernstig vertragen, om nog maar te zwijgen van het feit dat we intern nog moeten beoordelen of deze extra voorwaarden haalbaar of acceptabel zijn.”

Jacobs gaat niet inhoudelijk in op de voorwaarden omdat deze nog in de Rijksministerraad (25 mei) moeten worden bekrachtigd. Maar zij waarschuwt alvast wel dat deze negatief uitpakken voor ambtenaren en werknemers in de semipublieke sector.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.