Ook Staten van Sint Maarten branden Coho-wet tot de grond toe af

Den Haag – Als laatste van de vier landen, maar wel voor de deadline hebben de Staten van Sint Maarten hun commentaar op en vragen over de ontwerp-consensusrijkswet Caribisch orgaan voor hervorming en ontwikkeling ingediend.

De fracties zijn zo mogelijk nog kritischer dan de collega-parlementariërs in Curaçao en Aruba. Regeringspartij National Alliance vindt het wetsontwerp “onacceptabel”. De partij pleit wijzend op de verschillen tussen de landen voor een lokale organisatie in plaats van een Nederlands bestuursorgaan. Coalitiegenoot United Peoples Party laat er evenmin twijfel over bestaan te kunnen leven met de Coho-wet. De fractie wijst er en passant fijntjes op dat door Nederland bedachte structuren zelden een succes worden.

Nu de reacties van de vier parlementen bekend zijn, moet de kans dat de landen het eens worden over de Coho-wet verwaarloosbaar klein worden geacht. De vraag lijkt niet langer of, maar wanneer de staatssecretaris Van Huffelen de stekker uit het wetsvoorstel trekt.

Klik hier voor het commentaar en de vragen van de Staten van Sint Maarten

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.