Aruba

MEP: Coho en RAft zorgen ervoor dat Aruba er nooit meer bovenop komt

Den Haag – De Staten van Aruba hebben net als die van Curaçao fundamentele bezwaren tegen de ontwerp-consensusrijkswet die de weg moet effenen voor de oprichting van het Caribisch orgaan voor hervorming en ontwikkeling. Het Arubaanse parlement keert zich gelijktijdig tegen de ontwerp-Rijkswet Aruba financieel toezicht.

De Cohowet ondermijnt de autonomie van de volksvertegenwoordiging, stelt regeringspartij MEP. De RAft versterkt dat nog eens. “De Rijkswet RAft vormt een onderdeel van een pakket aan voorwaarden ter verkrijging van de nodige liquiditeitssteun van Nederland, waar de eilanden niet anders tegen konden doen, dan ermee instemmen. Want zonder de liquiditeitssteun zou Aruba niet overleven. Dit geeft al aan dat het instemmen met de voorwaarden niet een vrijwillig karakter had.”

De MEP-fractie benadrukt Nederland dankbaar te zijn voor alle hulp, maar vindt de voorgestelde voorwaarden “onbegrijpelijk en onacceptabel. Bepaalde voorwaarden gaan te ver, en erger nog, lijken er juist voor te zorgen dat Aruba er nooit meer boven op zal komen.”

Lees hier de reactie van de Staten van Aruba over Coho

Lees hier de reactie van de Staten van Aruba op de RAft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.