Curacao

Kamer schuift debat over Papiamentstalige koksopleiding opnieuw door

Den Haag – De Tweede Kamer heeft opnieuw de afhandeling uitgesteld van het wetsvoorstel om het mogelijk te maken dat de Scholengemeenschap Bonaire de koksopleiding MBO-3 ook in het Papiaments kan aanbieden.

Aanvankelijk zou de wet begin december als hamerstuk worden aangenomen. Op het laatste moment verlangde de VVD toch een debat. Dat is vervolgens keer op keer doorgeschoven tot vorige maand. Twee weken geleden voorkwam de VVD – opnieuw op het laatste moment – dat de wet in stemming werd gebracht. De partij wilde een heropening van het debat. Dat zou vandaag plaatsvinden, maar het moet wijken voor een spoeddebat over de het door premier Rutte wissen van sms’jes uit zijn telefoon.

De behandeling van de onderwijswet moet nu opnieuw worden ingepland. Als het dossier niet voor het zomerreces wordt afgerond (ook de Eerste Kamer moet er nog over stemmen) wordt de invoering van de Papiamentstalige koksopleiding met een schooljaar vertraagd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.