Van Huffelen naar de Cariben om te luisteren naar dromen en zorgen

Den Haag – Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Koninkrijksrelaties) brengt van maandag 23 mei tot vrijdag 27 mei voor de tweede keer in korte tijd een werkbezoek aan Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Doel is dit keer, aldus een mededeling van het ministerie, inwoners, ondernemers, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties te ontmoeten en “te luisteren naar hun dromen en zorgen.”

“Ondanks dat ik uiteraard ook met bestuurders spreek deze reis heeft de focus voor mij vooral het ontmoeten van de mensen die op de eilanden wonen. Wij zijn er als bestuurders voor hen en niet andersom. Dat betekent concreet dat ik niet alleen met politici in gesprek wil. Ik wil graag persoonlijk kennis maken met de inwoners en de maatschappelijke organisaties. Om te horen over hun dromen en zorgen”, aldus Van Huffelen.

Op Aruba woont ze de conferentie ‘Sterke vrouwen’ bij. Op Curaçao spreekt ze met leden van de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao en op Sint Maarten gaat zij onder andere in gesprek met Young Professionals. Volgens BZK is de staatssecretaris “enthousiast om af te reizen.” Volgende maand staat een werkbezoek aan Bonaire, Sint Eustatius en Saba op de agenda.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.