Rekenkamer: Geef landen duidelijkheid over herfinancieren/kwijtschelden leningen

Den Haag – Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen moet Curaçao, Aruba en Sint Maarten meer duidelijkheid geven over het terugbetalen, herfinancieren en/of kwijtschelden van de circa 2 miljard gulden aan leningen die Nederland vanwege van de coronacrisis heeft verstrekt.

Die aanbeveling doet de Algemene Rekenkamer in het kader van het jaarlijkse verantwoordingsonderzoek. De looptijd van de renteloze en aflossingsvrije leningen is in april verlengd tot eind 2023. Tegen die tijd moet opnieuw met Nederland worden onderhandeld over een eventuele verlenging en de eventuele voorwaarden. “We bevelen de minister van BZK aan om heldere verwachtingen te scheppen over terugbetalen, herfinancieren en/of kwijtschelden van de leningen”, aldus de Rekenkamer.

Lees hier het gehele verantwoordingsonderzoek

Lees hier het Jaarverslag over de Koninkrijksrelaties en het BES-fonds

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.