DCNA presenteert ‘Klimaat Actieplan’ voor Caribisch deel Koninkrijk

Den Haag – Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) heeft in Den Haag een ‘Klimaat Actieplan voor het Nederlands Caribisch Gebied’ gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens een Masterclass Klimaatverandering waarin niet alleen de rijkdom van de natuur op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Saba werd belicht, maar vooral ook de kwetsbaarheid als gevolg van o.a. de opwarming van de aarde.

“De eerste effecten van de klimaatcrisis zijn nu al zichtbaar in het Caribisch gebied en de verwachting is dat dit in de komende jaren exponentieel zal toenemen. De eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk zijn bijzonder kwetsbaar voor de gevolgen van klimaatverandering”, waarschuwt DCNA waarin de beheerders van de nationale parken op de zes eilanden zijn verenigd.

Aan het woord kwamen onder meer DCNA-voorzitter Hellen van der Wal, Bert Denneman van Vogelbescherming Nederland, Chief Conservation Officer van National Park Arikok op Aruba Natasha Silva en DCNA-directeur Tadzio Bervoets die het ‘Klimaat Actieplan’ lanceerde. De Tweede Kamerleden Jorien Wuite (D66) en Lammert van Raan (Partij voor de Dieren) verwelkomden het initiatief van DCNA en beloofden hun best te doen de impact van klimaatverandering in de Cariben op de Haagse agenda te krijgen.

Lees hier het ‘Klimaat Actieplan’

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.