Bonaire

Haagse zorgen over ondermijning in CAS-landen groot

Den Haag – Uit via een beroep op de Wet openbaarheid bestuur vrijgegeven documenten blijkt hoe groot de zorgen in politiek Den Haag zijn over ondermijnende criminaliteit in Curaçao, Aruba en Sint Maarten en de verwevenheid van de onderwereld met het openbaar bestuur.

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Alexandra van Huffelen heeft niet alle gevraagde documenten openbaar gemaakt. Reden: sommige zinsneden kunnen de relatie van Nederland met de landen schaden en het onderhouden de betrekkingen en het voeren van overleg bemoeilijken. Ook zijn enkele documenten niet geopenbaard omdat ze betrekking hebben op opsporingsonderzoeken.

Lees hier het besluit van de staatssecretaris

Lees hier de vrijgegeven documenten

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.