Definitief groen licht voor bouw Galileo-station op Bonaire

Noordwijk/Kralendijk – Met de ondertekening van de ‘Administrative Cooperation Agreement related to the Galileo Sensor Station (GSS) on the Island of Bonaire’ is het licht definitief op groen zet voor de realisatie op Bonaire van een grondstation van het wereldwijde Galileo-satellietnetwerk.

In het Galileo Reference Centre in Noordwijk tekende namens het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat directeur Internationaal Peter Díez en namens het European Union Agency for the Space Programme (EUSPA) directeur Rodrigo da Costa de samenwerkingsovereenkomst.

Gezaghebber Edison Rijna woonde het officiële moment bij via een onlineverbinding. Hij bedankte de beide partijen voor hun inspanningen en het feit dat de keuze nadat  meerdere locaties waren bezocht op Bonaire is gevallen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.