FCB-directeur Oleana pleit voor huisvestingsverordening

Kralendijk – Directeur Ben Oleana van Fundashon Cas Bonairiano heeft het Bestuurscollege en de Eilandsraad opgeroepen om met een gezamenlijke inspanning de kansen voor Bonairianen op het vinden van passende/betaalbare huisvesting te verhogen.

In een brief wijst Oleana erop dat lokale woningzoekenden worden verdrongen door kopers die een huis op Bonaire als een goede investering/belegging zien en er slechts zelden zelf verblijven. Dit verschijnsel heeft een prijsopdrijvend effect met als gevolg dat er niet alleen een groot tekort aan sociale huurwoningen is, maar ook Bonairianen in het middensegment het nakijken hebben.

Oleana wijst op een eerdere poging een huisvestingsverordening in te voeren. Deze zou in een aan de huidige omstandigheden aangepaste vorm kunnen helpen lokale woningzoekenden beter te beschermen. Ook pleit de FCB-directeur voor de instelling van een Volkshuisvestingsfonds waaruit de bouw van sociale woningen kan worden gefinancierd.

Lees hier de gehele brief van Oleana

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.