Nieuwe arrestaties op Sint Maarten wegens fraude bij opruimwerk na orkaan Irma

Philipsburg – Het Recherche Samenwerkingsteam (RST) heeft 3 verdachten aangehouden in verband met een onderzoek naar fraude bij de opruimwerkzaamheden na orkaan Irma.

Onder toezicht van de rechter commissaris (RC) doorzoekingen verricht in drie woningen en op adressen van twee bedrijven op Sint Maarten. De aanhoudingen en doorzoekingen maken deel uit van een omvangrijk onderzoek genaamd Mitte en is gericht op fraude in verband met de opruim- en herstelwerkzaamheden die zijn uitgevoerd op Princess Juliana International Airport na orkaan Irma.

J.A.D. is gearresteerd voor omkoping en witwassen; S.B.F. voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen, en N.M.B.H. voor witwassen. In november 2021 werden al twee andere verdachten in het Mitte-onderzoek aangehouden.

Het onderzoek Mitte wordt uitgevoerd door het RST onder leiding van het Team Bestrijding Ondermijning (TBO) van het Parket van de Procureur-generaal van Curaçao, Sint Maarten, Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

TBO richt zich op een gespecialiseerde aanpak om corruptie en ondermijnende criminaliteit te bestrijden. Het team doet strafrechtelijke onderzoeken met een financieel-economische component en met betrokkenheid van Politically Exposed Persons (PEP), ambtenaren, overheids-NV’s, facilitators of organisaties in de collectieve sector. Deze grensoverschrijdende criminaliteit bestaat naast corruptie vaak uit ernstige vormen van belastingfraude en witwassen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.