Minister Schouten proeft van de Bonairiaanse kunuku-lifestyle

Kralendijk – “See, feel and taste the culture of Bonaire” is het motto van het belevingspark Mangazina di Rei in Rincon en dat is precies wat minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) deed.

De bewindsvrouw bezocht op de tweede dag van haar werkbezoek aan Bonaire onder meer Sentro Akseso, waar de maatschappelijk werksters haar vertelden met welke uitdagingen zij dagelijks worden geconfronteerd.

Daarna nam gedeputeerde Nina den Heyer minister Schouten mee voor enkele huisbezoeken om van de bewoners te horen en met eigen ogen te zien hoe zij met weinig de maand proberen rond te komen.

Het ochtendprogramma werd afgesloten met een bezoek aan Mangazina di Rei dat zich de afgelopen jaren van een statisch museum heeft ontwikkeld tot een belevingspark waar de Bonairiaanse kunuku-lifestyle in ere wordt gehouden. Minister Schouten liet het zich gewillig ondergaan. Ze proefde van een cactussoep en danste de simadan.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.