Minister Schouten aan werkbezoek Bonaire begonnen

Kralendijk – Minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) is na eerder deze week Saba en Sint Eustatius te hebben bezocht aangekomen op Bonaire. Vanwege de slechte reguliere luchtverbindingen binnen Caribisch Nederland reisde de delegatie met een gecharterd toestel.

Schouten werd op Flamingo Airport verwelkomd door gezaghebber Edison Rijna waarna een vergadering met het voltallige Bestuurscollege volgde. Belangrijkste onderwerp van gesprek was de onder het Kabinet Rutte III stroperige aanpak de armoede vlot te trekken. Eerder heeft de minister al aangegeven het Akkoord van Kralendijk als uitgangspunt te nemen voor haar beleid. In dat akkoord pleiten de sociale partners voor een verhoging van het minimumloon en de uitkeringen tot een leefbaar niveau.

Schouten gaat vandaag en morgen bij een aantal organisaties langs die actief zijn in het sociaalmaatschappelijke domein waaronder het jobcenter Plenchi di Trabou. Ook staan er gesprekken met de Centraal Dialoog en consumentenorganisatie UNKOBON op het programma. Het werkbezoek eindigt vrijdagmiddag met een persmoment.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.