Oud-minister Otmar Oduber aangehouden

Oranjestad – Oud-minister Otmar Oduber is maandag aangehouden op verdenking van corruptie. Het onderzoek Flamingo richt zich op gesjoemel bij de toewijzing van overheidsterreinen.

De onregelmatigheden zouden hebben plaatsgevonden in de periode 2017-2019 toen Oduber voor de POR minister van Ruimtelijke Ordening, Infrastructuur en Milieu was in het kabinet Wever-Croes I. Hij trad in december 2019 af om het, naar eigen zeggen, rustiger aan te willen doen. In die tijd staken geruchten de kop op dat het OM hem in het vizier had.

Oduber was van 2001 tot 2009 voor de AVP lid van de Staten. Van 2009 tot 2016 was hij minister in de kabinetten Mike Eman I en II. Na een interne strijd om de macht binnen de partij nam hij ontslag en werd een van de grondleggers van de POR. Die partij veroorzaakte in maart 2021 de val van het kabinet Wever-Croes I toen bekend werd dat het OM de voorzitter van de partij verdacht van verduistering van overheidsgelden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.