Minister Schouten stelt bestaan sociale werkplaats op Saba veilig

Saba – De sociale werkplaats op Saba krijgt deze kabinetsperiode gegarandeerde financiering van de rijksoverheid. Dat maakte minister Carola Schouten (Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen) bekend tijdens haar werkbezoek aan Saba. Zij kondigde aan ook budget beschikbaar te stellen voor een tweede locatie.

Schouten bezocht  de sociale werkplaats ‘The Garden’ waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt groenten en fruit verbouwen. Stabiele financiële middelen ontbreken echter. De minister garandeert daarom tot 2023 de financiering: “Het is belangrijk dat iedereen naar beste kunnen kan meedoen. Ieder mens is waardevol en heeft iets bij te dragen. Dat heb ik bij The Garden zeker gezien. De medewerkers die ik heb gesproken, werken met plezier en toewijding. Daarom wil het kabinet deze regeerperiode financiering garanderen om de sociale werkplaats toekomst te bieden. We gaan ook in gesprek over structurele financiering voor na 2025.”

Lonneke Schut, directeur van de Saba Reach Foundation, de stichting waaronder The Garden valt: “De sociale werkplaats op Saba is van grote toegevoegde waarde omdat het een plek is waar mensen een tweede kans krijgen en waar aan ontwikkeling en groei wordt gewerkt. Stabiele financiële steun is zeer welkom.”

Schouten maakte tevens bekend dat werk- en ontwikkelbedrijf Weener XL uit Den Bosch Saba gaat helpen een pilot op te zetten voor een tweede sociale werklocatie. “Niet iedereen kan in The Garden aan de slag. Het gaat om fysiek zwaar werk in de zon. De directeur wil een tweede werkplek openen waar mensen creatief handwerk kunnen doen voor verkoop op de lokale markt. Het kabinet steunt dit plan en zal de pilot financieren”, aldus de minister die inmiddels is doorgereisd naar Sint Eustatius. Zij maakte de oversteek met de ferry Makana.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.