Zilveren Anjer voor Arubaan Kock

Amsterdam – Arubaan Adolf ‘Dufi’ Kock ontvangt op 9 juni in het Koninklijk Paleis in Amsterdam uit handen van prinses Beatrix een Zilveren Anjer. Kock heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het behoud van het cultureel erfgoed van Aruba, onder andere door het bijeenbrengen van zijn collectie van één miljoen foto’s van 1800 tot nu.

De Zilveren Anjers worden sinds 1950 jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of natuur in het Koninklijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. Sinds 2005 reikt Prinses Beatrix de onderscheidingen uit.

De twee andere Zilveren Anjers gaan naar Daphne Wassink en Klaas Post. Wassink zet zich al jarenlang met het Koornetwerk Nederland in voor de amateurkoorsector. Post bouwde en financierde een verzameling van ruim 10.000 fossiele zeezoogdieren die van belang is voor de wetenschap en natuurhistorische museumsector.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.