Minister Schouten op Saba begonnen aan werkbezoek Caribisch Nederland

Saba – Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen Carola Schouten is op Saba begonnen aan haar werkbezoek aan Caribisch Nederland. Op de luchthaven werd zij verwelkomd door waarnemend gezaghebber Shamara ‘Amelia’ Nicholson, eilandsecretaris Tim Muller en hoofd van de Eenheid Sociale Zaken en Arbeid van de Rijksdienst Caribisch Nederland RCN Eric Brakke.

Schouten kreeg meteen na aankomst een korte uitleg over de zonneparken van Saba Electric Company (SEC) en de plannen om de komende jaren toe te werken naar 100 procent duurzaam opgewekte elektriciteit. De minister bracht vervolgens een bezoek aan de hydrocultuurboerderij waar ze werd ontvangen door Jim Garza van Gezondheid Farms. Schouten heeft in 2019, toen nog in haar hoedanigheid van minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, samen met gedeputeerde Roland Wilson het voortouw genomen voor dit innovatieve landbouwproject.

Vandaag brengt de minister een bezoek aan The Garden of the Saba Reach Foundation, het Laura Linzey Day Care Centre en spreekt ze met bewoners van het woonproject Under the Hill. Er is overleg met het Bestuurscollege, de eilandsraad en de Saba Business Association (SBA). Schouten vliegt vanavond door naar Sint Eustatius. Van woensdag tot en met vrijdag is ze op Bonaire.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.