Oud-premier Schotte op de bedeltoer om onder celstraf uit te komen

Willemstad – Oud-premier Gerrit Schotte heeft via een videoboodschap gevraagd om donaties zodat hij de vordering die het Openbaar Ministerie op hem heeft kan voldoen. Als het de grondlegger van regeringspartij MFK niet lukt over een goede week 1,8 miljoen gulden aan het OM over te maken, wacht hem drie jaar cel.

De vordering is in een zogeheten ontnemingszaak tot in hoger beroep toegewezen. Schotte heeft in de periode van 2010 tot 2012 dat hij minister-president was tenminste 1,8 miljoen aan steekpenningen opgestreken en via bankrekeningen in het buitenland weggesluisd  Het geld was afkomstig van de Siciliaanse maffiabaas Francesco Corallo die zo onder meer zeggenschap probeerde te krijgen over de Centrale Bank.

In de video rekent Schotte voor dat 100 giften van 18.000 gulden hem uit de cel kunnen houden. “God zal alles wat u schenkt verdubbelen voor u en uw familie”, belooft de gevallen politicus die het land na zijn gedwongen aftreden berooid achterliet. Bij overheidsnv’s bleken honderden miljoenen verdwenen. In 2018 bevestigde de Hoge Raad zijn veroordeling tot 3 jaar gevangenis wegens o.a. corruptie. Daarvan heeft hij tweederde uitgezeten.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.