Sint Maarten

Heyliger-Marten: Sint Maarten moet werken aan alternatief voor COHO

Philpsburg – Fractieleider Grisha S. Heyliger-Marten van regeringspartij United Peoples Party vindt dat Sint Maarten op zoek moet naar alternatieven om zijn weerbaarheid te vergroten zonder in zee te gaan met het door Nederland beoogde Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling.

Heyiliger-Marten heeft de ministers Ardwell Irion (Financiën) en Roger Lawrence (o.a. Toerisme en Economische Zaken) per brief een aantal suggesties voorgelegd om de landsinkomsten fors te verhogen waardoor de financiële afhankelijkheid van “onbetrouwbaar gebleken partner” Nederland kan worden afgebouwd.

Uit de brief blijkt overigens dat de Staten van Sint Maarten niet van plan zijn, zoals de Tweede Kamer wil, op 13 mei de reactie op de ontwerpconsensusrijkswet COHO naar Den Haag te sturen. De Staten hebben gepland dat op 17 juni te doen. Dat zou betekenen dat de wet niet meer, zoals Nederland wil, voor het zomerreces in stemming kan worden gebracht.

Lees hier de brief van Heyliger-Marten en hier de brief die zij vorig jaar verstuurde

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.