Twijfels over rol Rijksvertegenwoordiger bij rampen en crises in Caribisch Nederland

Den Haag – Bestuurders op Bonaire, Sint Eustatius plaatsen vraagtekens bij de rol, capaciteit, kennis en expertise van de Rijksvertegenwoordiger bij rampenbestrijding en crisisbeheersing. Dat is naar voren gekomen tijdens de evaluatie van de Veiligheidswet BES. De ministeries zien overigens wel de meerwaarde van de RV als bestuurlijke schakel tussen Rijk en de eilanden.

De evaluatie maakt duidelijk dat er bij de uitvoering van de wet veel verbeterpunten zijn. Zo blijkt de gemeenschappelijke multidisciplinaire meldkamer gebrekkig te functioneren. Het evaluatierapport is vandaag door minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius naar de Tweede Kamer gestuurd. Het kabinet zal later dit jaar inhoudelijk op de bevindingen reageren.

Lees hier het rapport en hier de samenvatting

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.