Kamercommissie dreigt koninkrijkskenner Attje Kuiken te verliezen

Den Haag – Amper een jaar nadat de Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties door het vertrek van André Bosman (VVD) en Ronald van Raak (SP) jarenlange kennis en ervaring inleverde, dreigt een nieuwe aderlating nu Attje Kuiken gekozen is als fractieleider van de PvdA.

Over een eventuele herschikking van de woordvoerderschappen in de fractie moet nog worden beslist, maar vaststaat dat het fractieleiderschap veel tijd zal opslokken. Kuiken heeft al wel besloten niet met de Nederlandse delegatie mee te reizen naar het Interparlementair Koninkrijksoverleg dat begin mei op Sint Maarten wordt gehouden.

Kuiken is sinds 2006 lid van de Tweede Kamer. Als woordvoerder Koninkrijksrelaties agendeert zij vooral sociale vraagstukken die in het Caribisch deel van het Koninkrijk spelen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.