Statenvoorzitter Heyliger: Nederland niet capabel Sint Maarten uit de crisis te helpen

Philipsburg – Fractieleider Grisha S. Heyliger-Marten van regeringspartij United Peoples Party is ervan overtuigd dat de ontwerp-consensusrijkswet voor de oprichting van het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling door het parlement van Sint Maarten moet worden verworpen. Ze schrijft dat in een brief aan minister-president Silveria Jacobs.

Heyliger  – tevens voorzitter van de Staten – stelt dat COHO niet alleen in strijd is met lokale en internationale wetten en het Statuut van Koninkrijk, maar ook niet in het voordeel van Sint Maarten en de Sint Maartense bevolking is. Het land heeft COHO niet nodig om te herstellen van orkaan Irma en coronacrisis, schrijft ze.

Heyliger acht de Nederlandse overheid bovendien niet capabel om adequaat uitvoering te geven aan COHO. Ze wijst daarbij op de uitvoeringsschandalen die “de Nederlandse belastingbetaler miljarden kost en duizenden Nederlanders zwaar heeft gedupeerd.” Het Statenlid zegt tot de conclusie te zijn gekomen dat de toekomst van Sint Maarten buiten het Koninkrijk ligt.

Lees hier de gehele brief

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.