Toch weer vroeg uit de veren om Kamerdebatten te volgen

Den Haag – Een maand geleden riep staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Van Huffelen op om met het plannen van Kamerdebatten die betrekking hebben op de Caribische delen van het Koninkrijk rekening te houden met het tijdverschil. Wie vanaf de eilanden de vergaderingen via de livestream wil volgen, moet regelmatig de wekker om 4 uur of 5 uur ’s nachts zetten.

“Ik zou het heel fijn vinden als de mensen op de eilanden debatten live kunnen volgen. Ik besef dat dat soms onwijs complex is gegeven alle planningen van zalen, maar ik denk dat we in ieder geval een poging moeten doen, want het is toch een beetje naar dat je om drie uur ’s nachts je bed uit moet om dit live te kunnen volgen”, aldus Van Huffelen. “Dat is een heel goed punt”, reageerde commissievoorzitter Mariëlle Paul, “Daar gaan we ons uiterste best voor doen.”

Deze week zijn er twee Kamerdebatten. Een gaat over de uitbreiding van Papiamentstalige vakopleidingen bij de MBO-afdeling van de Scholengemeenschap Bonaire. Deze begint om 06.15 uur Caribische tijd. Voor het mondelinge overleg dat de Eerste Kamercommissie Korel morgen met de staatssecretaris heeft, moet men op de eilanden nog vroeger uit de veren, want dat begint om 03.30 uur.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.