Curacao

Chaos op vliegveld Curaçao na voorzorgslanding TUI: geen bed voor gestrande passagiers

Willemstad – Een ongeplande maar noodzakelijke tussenstop op Curaçao van een TUI-vlucht van Bonaire naar Amsterdam heeft vannacht voor chaotische taferelen gezorgd op luchthaven Hato.

Vanwege de grote Paasdrukte was er te weinig hotelaccommodatie beschikbaar om alle 300 passagiers een slaapplek te bieden. Zo’n honderd reizigers werden naar eigen zeggen op de luchthaven aan hun lot overgelaten. “We zitten hier nu een uur of zes. Zonder eten, zonder drinken, zonder dat er iemand van TUI is”, vertelde één hen aan de NOS.

TUI zegt dat het lastig is om de groep te bereiken omdat die zich achter de douane bevindt. De ‘gelukkigen’ voor wie wel een hotelkamer beschikbaar was, hebben er overigens ruim 2 uur over gedaan om langs de douane te komen.

Het toestel had op weg van de Dominicaanse Republiek naar Schiphol een tussenstop gemaakt op Bonaire. Kort na vertrek van Flamingo Airport ontdekte de bemanning een barst in een van de cockpitramen. Daarmee wilde de gezagvoerder niet de transatlantische oversteek maken. Vandaar dat koers werd gezet naar Curaçao.

Het is nog onbekend wanneer het toestel is gerepareerd of een vervangend toestel beschikbaar is.

Update (17.00 uur): In de loop van de dag is het TUI gelukt ook de laatste passagiers onder te brengen. Over de voortzetting van hun reis is nog geen besluit genomen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.