Advocaat-generaal Hoge Raad: Veroordeling oud-minister Jamaloodin in stand laten

Den Haag – De veroordeling van voormalige Curaçaose minister van Financiën George Jamaloodin tot 30 jaar cel voor het uitlokken van de moord op politicus Helmin Wiels kan in stand blijven. Dat adviseert advocaat-generaal (AG) Paridaens de Hoge Raad in haar conclusie van vandaag.

Jamaloodin (MFK) was bij de Hoge Raad in cassatie gegaan tegen de veroordeling door het Gemeenschappelijk Hof van Justitie in Willemstad dat sprak van ‘een moord op bestelling’. Wiels werd op 5 mei 2013 op het strand van Mariepompoen doodgeschoten. De uitvoerders en tussenpersonen zijn veroordeeld of niet meer in leven. Van de opdrachtgevers die Justitie in het vizier heeft, is Jamaloodin de enige tegen wie voldoende bewijsmateriaal was om tot vervolging over te gaan.

De conclusie van de AG is een advies. De definitieve uitspraak volgt op 7 juni.

Lees hier de volledige conclusie van de advocaat-generaal

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.