Curacao

Tweede Kamer blijft BES-wet voor zich uitschuiven: verloren leerjaar dreigt

Den Haag – De Tweede Kamer heeft de behandeling van de wetswijziging om de Scholengemeenschap Bonaire in staat te stellen de opleiding ‘zelfstandig werkend kok’ ook in het Papiaments te verzorgen opnieuw uitgesteld. Daardoor dreigt er een leerjaar extra verloren te gaan.

Drie jaar geleden heeft de SGB een verzoek ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap om een specifieke groep van jaarlijks circa 15 niet-Nederlandstalige leerlingen de koksopleiding MBO-niveau 3 in hun thuistaal aan te bieden. Daarvoor is een wetswijziging nodig.

Vorig jaar juli is het wetsvoorstel naar de Tweede Kamer gestuurd. Na een schriftelijke vragenronde was het de bedoeling het begin december als hamerstuk aan te nemen. Op het laatste moment is op verzoek van een of meer fracties besloten er toch een debat aan te wijden.

Sindsdien wordt de behandeling keer op keer vooruitgeschoven. Voor gedeputeerde Nina den Heyer was dat eerder al aanleiding om de Kamer per brief te wijzen op het belang de wetswijziging snel door te voeren. Lang heeft het wetsvoorstel voor komende week op de Kameragenda gestaan, maar vandaag werd bekend dat er minstens weer een week vertraging is.

Lees hier ‘Haagse bureaucratie staat carrière jonge Bonairianen in de weg’

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.