Regering Curaçao wil “autonomie-ondermijnende” COHO-wet openbreken

Willemstad – De regering van Curaçao wil het eerder, na anderhalf steggelen moeizaam bereikte akkoord over de consensusrijkswet voor de oprichting van het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling openbreken.

In een brief aan staatssecretaris Van Huffelen stelt minister-president Pisas voor een ‘koninkrijksconferentie’ te beleggen om de pijnpunten weg te nemen. De premier waarschuwt ervoor dat het wetsvoorstel in zijn huidige vorm niet op voldoende draagvlak kan rekenen in de Staten.

Volgens Pisas hebben ‘vele’ parlementariërs, ook van de coalitiepartijen, fundamentele bezwaren, onder meer omdat COHO de autonomie van het land zou ondermijnen. Ook de toezegging van Nederland te willen mee-investeren wordt niet hard genoeg bevonden.

Lees hier de brief van Pisas aan Van Huffelen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.