Bonaire

Liquiditeitssteun aan CAS-landen was “waarschijnlijk” effectief

Den Haag – De liquiditeitssteun aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten is “waarschijnlijk” effectief geweest, maar onderbouwing is door het ontbreken van betrouwbare gegevens niet mogelijk. Dat blijkt uit een evaluatie die vandaag in de Rijksministerraad is besproken. Tot nu toe is door Nederland ruim 1 miljard euro aan renteloze coronaleningen verstrekt aan de CAS-landen.

In de Rijksministerraad is voorts – conform de verwachtingen – besloten de Rijkswet financieel toezicht met 3 jaar te verlengen. De Curaçaose staatsraad, op dit moment is dat Paul Comenencia, is een salarisverhoging toegekend van 4.250 naar 7.444 euro. Voorts heeft de RMR besloten een poging te doen ten behoeve van Bonaire het Papiaments in het Europees Handvest voor regionale talen opgenomen krijgen.

Lees hier de volledige besluitenlijst van de RMR

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.