Nieuwe contracten vliegtuigen en helikopters Kustwacht Caribisch gebied

Willemstad – Kustwacht Caribisch gebied sluit nieuwe contracten voor SAR-helikopters en de Dash-8 patrouillevliegtuigen. In verband met de aflopende contracten is er de afgelopen jaren gewerkt aan nieuwe materieel voor luchtverkenning, zoek- en reddingsacties. In het eerste kwartaal van 2022 werden de contracten getekend.

Met het Canadese bedrijf PAL Aerospace Ltd en het Nederlandse Jet Support B.V. wordt een nieuwe contract gesloten voor de Dash-8 patrouillevliegtuigen. De twee nieuwe SAR-helikopters worden geleverd door het Britse bedrijf Bristow Helicopters Limited. Met beide contracten verzekert de Kustwacht zich de komende tien jaar van luchtvaartuigen met hoogwaardige sensoren en communicatiemiddelen.


De nieuwe helikopters worden naar verwachting in de loop van 2023 geleverd. De vliegtuigen zijn reeds in gebruik, maar ondergaan voor aanvang van het nieuwe contract een uitgebreide modernisering. Het nieuwe materieel is zeer geschikt voor reddingsacties op zee, opsporings- en toezichthoudende taken. De Kustwacht Caribisch gebied is blij met de nieuwe contracten. Defensie Materieel en Organisatie (DMO) verzorgde de aanbesteding.

(Bron: Kustwacht Caribisch Gebied)

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.