Gevmin Manuel huurt advocaat in om blogger tot rectificatie te bewegen

Den Haag – Gevolmachtigde minister Carls Manuel heeft een advocaat in de arm genomen om blogger Godfried Adem er alsnog toe te bewegen een bericht van zijn Facebookpagina te verwijderen en de inhoud te rectificeren. In de gewraakte post herhaalt Adem beweringen die op social media rondgaan dat Manuel erg gul is met het geven van betaalde klusjes aan ‘friends and family’ terwijl het vaste personeel van het Curaçaohuis duimen zit te draaien.

Mr. Sebastiaan van Wijk van DayOne Advocaten in Den Haag stelt in een brief aan de blogger dat deze “vrij vertaald” zijn cliënt beschuldigt van fraude en/of corruptie en die daarmee schade toebrengt aan de “eer en goede naam” van het Curaçaohuis en “de gevolmachtigde minister in het bijzonder”. Volgens de advocaat is sprake van een “onrechtmatige uitlating” die de “beeldvorming omtrent de (persoon van de) Gevolmachtigde Minister op zeer negatieve wijze beïnvloedt”.

Opmerkelijk is dat de raadsman niet eist dat het bericht onmiddellijk wordt verwijderd. Adem krijgt daar 5 dagen de tijd voor. Doet hij dat niet, dan “zal de Gevolmachtigde Minister verdere rechtsmaatregelen moeten overwegen”. Adem is niet onder de indruk van het betoog van de advocaat, temeer daar er inhoudelijk een grote kloof zit tussen het door hem geposte bericht en de “vrije vertaling” die mr. Van Wijk ervan geeft.

Of Manuel zijn advocaat ook brieven heeft laten sturen naar anderen die zich op soortgelijke wijze over hem hebben uitgelaten is niet bekend. Ook is niet duidelijk of het Curaçaohuis het honorarium van DayOne Advocaten (het uurtarief loopt op tot 350 euro) betaalt of dat Manuel daar zelf voor opdraait.

Lees hier de gehele brief van Manuels advocaat

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.