Rapport Nationale ombudsman over “Caribische kinderen van de rekening”

Den Haag – Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer hebben de knelpunten geïnventariseerd waarmee alleenstaande ouders en kinderen in Caribisch Nederland die in armoede leven worstelen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het rapport ‘Caribische kinderen van de rekening’.

Van Zutphen zal het rapport mede namens Kalverboer op 7 april op Sint Eustatius aanbieden aan regeringscommissaris Alida Francis. van Sint Eustatius aan. “Opnieuw vragen wij aandacht en actie van de lokale en Rijksoverheid. De Nationale ombudsman, de Kinderombudsman en andere organisaties vragen hier al langer aandacht voor. En het is nog steeds nodig, zo blijkt opnieuw uit de gesprekken die de ombudsmannen en hun onderzoekers voerden met alleenstaande ouders en kinderen”, aldus de Nationale ombudsman.

Eerder is door de ombudsman onderzoek gedaan naar armoede onder ouderen en jongvolwassenen in Caribisch Nederland.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.