Caribisch deel Koninkrijk als 14e regio in NPO2-programma Expeditie Nederland

Hilversum – Caribisch Netwerk, omroep MAX en dertien regionale omroepen produceren het nieuwe NPO-2-porgramma Expeditie Nederland dat vanaf 4 april te zien is.

Op NPO 2 wordt nu al in het programma Noord-Zuid-Oost-West aandacht besteed aan regionale onderwerpen. Uitbreiding naar het Caribisch deel van het Koninkrijk is een “logische stap”, vindt Carmen Fernald, eindredacteur van het nieuwe programma. “Net als Friesland en Limburg, hoort het Caribisch deel óók bij Nederland. De perspectieven die de makers vanuit Aruba, Curaçao en Bonaire meenemen, geven een verrassend beeld van Nederland. Voor mij is de samenwerking met de regionale omroepen en het Caribisch Netwerk een logische stap.”

Redactiecoördinator Leoni Schenk van Caribisch Netwerk (NTR): “Met Caribisch Netwerk strijden we er al jaren voor dat de eilanden meer aandacht krijgen binnen de Nederlandse media, óók voor de mooie verhalen”. “Het mooie van dit programma is dat het gaat over wat ons verbindt in de regio. En dat is veel meer dan je denkt. Met Expeditie Nederland gaat NPO 2 echt iets nieuws ondernemen, met het Caribische deel van het Koninkrijk als veertiende regio.”

In Expeditie Nederland ziet de kijker korte reportages van makers uit verschillende regio’s. Wat zijn de verschillen tussen de provincies en de eilanden als het gaat om wonen, werken en tradities? En wat houdt mensen bezig? Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, geschiedenis, cultuur, de zorg voor elkaar en tradities. De verslaggevers gaan op zoek naar de bijzondere, spraakmakende en ontroerende verhalen. En zo schetsen zij een eigen beeld van Nederland en het Koninkrijk.

Vanaf maandag 4 april is Expeditie Nederland te zien om 12.30 uur/Cariben & 18.30 uur/Nederland. Te bekijken via NPO 2, BVN en streamingplatform NPO Start.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.