Premier Pisas slaapt in hotelkamer van 1.200 dollar per nacht

Willemstad – Minister-president Gilmar ‘Pik’ Pisas brengt komend weekend een bezoek aan de Expo 2022 in Dubai. Over de kosten van het tripje – ruim 70.000 gulden – is grote beroering ontstaan.

De bekende Curaçaose journalist Mariano Heyden citeerde zaterdag zeer gedetailleerd uit uitgelekte interne documenten van het ministerie van Algemene Zaken. Het betreft een bij het ministerie ingediende aanvraag voor de te maken kosten voor de reis van Pisas en zijn twee reisgenoten, kabinetschef Jurick Comenentia en beleidsmedewerker Roxienne Albertina.

De premier is zondag naar Nederland vertrokken en keert 3 april terug naar Willemstad. Van 26 tot 31 maart verblijft hij in Dubai waar hij in het Jumeirah Emirates hotel logeert. De goedkoopste kamer kost 1.200 dollar per nacht. In totaal kost de reis van Pisas en zijn reisgenoten 71.284 gulden. Minister van Financiën Javier Silvania heeft voor akkoord getekend.

De reiskosten van de 7 man sterke delegatie die onder aanvoering van minister Ruisandro Cijntje van Economische Ontwikkeling eveneens de Dubai Expo bezoekt, zijn niet bekend. Over het nut van het bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten bestaan grote twijfels. Expo 2020 is bedoeld voor bedrijven die voor hun duurzame innovaties afnemers zoeken in de Golfregio.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.