Database maakt toptalent vindbaar voor werkgevers in het Caribisch gebied

Amsterdam – Dit voorjaar lanceert bureau crmLiNK (Amsterdam), dat al lange tijd actief is op het gebied van search en scholing in het Caribisch gebied, onder de naam Caribbean Boardroom Talent een database met daarin board ready kandidaten voor topposities op zowel executive als non-executive niveau in het bedrijfsleven, de (semi)publieke sector en NGO’s op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten.

Carla Aalse, managing partner crmLiNK: “Op het gebied van good corporate governance zien we dat langzaamaan steeds meer openbare werving en scholing van toezichthouders plaatsvindt. We horen vaak terug van bedrijven en deelnemers van trainingen dat ze graag meer keuze zouden willen wanneer er een vacature is (bijv. o.a. commissaris, lid raad van toezicht of directeur/bestuurder) in hun organisatie en ze behoefte hebben aan kandidaten die de lokale mores en casuïstiek kennen. Het talent is er en met deze database willen wij dit talent vindbaar maken voor bedrijven in het Caribisch gebied.”

De talentdatabase wordt gevuld met professionals die een positie ambiëren op topniveau en zal beschikbaar zijn voor bedrijven die een vacature hebben in hun boardroom. Ook searchbureaus kunnen een account krijgen. Dit tegen een minimale vergoeding; er is geen winstoogmerk en de inkomsten worden gebruikt om het platform draaiende te houden. Kandidaten die zich willen inschrijven moeten wel aan een aantal profielcriteria en kwalificaties voldoen om te kunnen worden toegelaten tot de database. De ambitie is om een extra impuls te geven aan de verbreding, verversing en vergroting van de talentpool met boardroomprofessionals op de eilanden.

“Wij vinden goed bestuur, goed toezicht en transparantie voorwaardelijk om als bedrijf maatschappelijk iets toe te voegen en impact te maken. Kennis van governance op de eilanden wil je voeden, borgen en actueel houden, en dat kan op een actievere wijze dan nu soms het geval is. Met dit platform maken we een bredere groep professionals inzetbaar voor de boardroom. Ook komen jonge talenten in beeld, die iets anders toevoegen en bijdragen aan meer diversiteit op het hoogste niveau”, aldus initiatiefnemer Carla Aalse.

Binnenkort zal de database lokaal worden gepresenteerd door het team van crmLiNK, onder andere tijdens het seminar Beyond Good Corporate Governance op 6 april op Sint Maarten. Na het paasweekend volgt de wereldwijde lancering en is de database Caribbean Boardroom Talent beschikbaar voor kandidaten, bedrijven en searchbureaus.

Klik hier voor informatie over het seminar

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.