Saba koploper in vaccineren, Sint Maarten hekkensluiter

Den Haag – Van de 18+ bevolking op Curaçao, Aruba en Sint Maarten heeft respectievelijk 73%, 77% en 47% een afgeronde primaire vaccinatie gekregen. Op Bonaire, Sint Eustatius en Saba heeft respectievelijk 80%, 60% en 93% van de 18+ bevolking een afgeronde primaire vaccinatie gehad. De vaccinatiegraad onder 12- tot en met 17-jarigen (afgeronde primaire vaccinatie) is 41% op Curaçao, 63% op Aruba, 25% op Sint Maarten, 64% op Bonaire, 29% op Sint Eustatius en 97% op Saba.

Dat schrijft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers in de stand-van-zakenbrief die hij aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. “Het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames in het Caribisch deel van het Koninkrijk is stabiel. Alle zes de (ei)landen versoepelen daarom hun maatregelen. Ook het inreisbeleid wordt versoepeld; zo is een reisbubbel ingesteld om vrij te kunnen reizen tussen de eilanden. Daarnaast wordt het op Bonaire vanaf voor herstelde en volledig gevaccineerde reizigers vanaf 25 maart mogelijk om zonder negatieve testuitslag Bonaire in te reizen”, aldus de minister.

Alle inwoners van 5 jaar en ouder komen op de (ei)landen in aanmerking voor de basis-vaccinatieserie. Daarnaast bieden de gezondheidsautoriteiten, net als de GGD’en in Europees Nederland, de boostervaccinatie aan.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.