Aruba

Vliegtuigen van onder sancties vallende Russische oliegarchen op Aruba geregistreerd

Den Haag – Een anonieme burger heeft de Nederlandse overheid getipt dat in het Arubaanse luchtvaartregister vliegtuigen staan geregistreerd die eigendom zijn van Russische oliegarchen van wie sommigen op de sanctielijst van de Europese Unie staan.

De briefschrijver, die zijn brief ondertekent met ‘bezorgde burger’, noemt een aantal van de rijke zakenlieden bij naam onder wie Abramovich en heeft foto’s van de betrokken toestellen meegestuurd.

De Arubaanse overheid is destijds met het luchtvaartregister gestart omdat het een lucratieve inkomstenbron is. Het zijn vooral vliegtuigeigenaren uit staten die tot de voormalige Sovjet-Unie behoorden die er gebruik maken.

Lees hier de brief en bijlagen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.