Noodkreet Stinapa: Bonaire dreigt gevecht met sargassum te verliezen

Kralendijk – “De situatie in Lac is zeer ernstig. Er spoelt nu zo veel sargassum aan dat we het niet meer aan kunnen”, zo slaat directeur Jan van der Ploeg van Stinapa vanavond alarm.

Al enkele weken voeren de natuurorganisaties op Bonaire en de lokale overheid, bijgestaan door tientallen vrijwilligers, een gevecht om de grote hoeveelheden sargassumwier, die de mangrovebossen en zeegrasvelden inclusief het onderwaterleven dreigen te verstikken, tegen te houden en op te ruimen.

Luchtfoto’s maken duidelijk hoe ernstig de situatie op dit moment is. Zonder hulp van buitenaf lijkt de strijd verloren en moet worden gevreesd voor onherstelbare schade aan de toch al kwetsbare natuur in en rond Lac.

(Foto’s: Stinapa)
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.