Jantje Beton actief op Bonaire

Kralendijk – De wijk Nieuw Amsterdam op Bonaire een nieuwe speel-en ontmoetingsplek. Vandaag gaven Fundashon Cas Bonairiano, het ministerie van VWS en Jantje Beton het startsein om samen met buurtbewoners deze nieuwe plek te ontwikkelen. “Het is de eerste keer dat wij een speelplek ontwikkelen in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Vanaf voorjaar 2023 kan deze plek door jong én oud gebruikt worden”, aldus de organisatie Jantje Beton.

Directeur Ben Oleana van Fundashon Cas Bonairiano: “Het idee voor deze plek is al een tijdje onderwerp van gesprek met Jantje Beton en het ministerie van VWS. Want nu is er in Nieuw Amsterdam geen enkele plek waar álle kinderen onbezorgd kunnen spelen en buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Kinderen spelen op straat tussen de auto’s wat gevaarlijk is en overlast geeft.”

Miranda Verburg (Jantje Beton) zag tijdens haar bezoek aan Bonaire van dichtbij hoe het eiland worstelt met het onder andere gezondheidsaspect: “De mogelijkheden om te spelen en bewegen in eigen woonomgeving zijn op Bonaire beperkt. Terwijl dit juist zo belangrijk is om je als kind gezond te kunnen ontwikkelen. Zowel kinderen als volwassenen benoemen dat de buurt te weinig activiteiten en te weinig speeluitdaging biedt. Dit maakt het des te aantrekkelijker voor kinderen om thuis uit verveling achter een schermpje te spelen. Ook zijn kinderen afhankelijk van hun ouders om zich te kunnen verplaatsen in de buurt. Het autoverkeer en straathonden vormen een obstakel voor kinderen bij het buitenspelen. Daarom is het zo belangrijk dat er een sprankelende speel- en ontmoetingsplek komt waar iedereen zich kan vermaken en waardoor binnen zitten minder vanzelfsprekend wordt. En willen we niets liever dan de wensen van de kinderen en overige bewoners hierbij centraal te stellen.”

Genoeg redenen voor Abigail Norville, plaatsvervangend secretaris-generaal van het ministerie van VWS, de wens in vervulling te laten gaan dat er de komende jaren op veel meer plekken op Bonaire en Caribisch Nederland gespeeld kan worden. En buurtbewoners elkaar op een prettige plek kunnen ontmoeten: “We zijn heel blij dat deze mooie, nieuwe speelplek op Bonaire er komt. We werken er samen met de andere lokale partijen hard aan om nog veel meer speelplekken in Caribisch Nederland te realiseren. Maar eerst samen aan de slag in Nieuw Amsterdam!”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.