Mediationteam op Sint Eustatius van start

Sint Eustatius – Het bemiddelingsteam bestaande uit Suzy Camelia-Römer, Maria Liberia-Peters en Alba Martijn is gearriveerd op Sint Eustatius. Zij zijn onlangs aangesteld om te assisteren bij een bemiddelingspoging tussen de Eilandsraad en de regeringscommissaris Alida Francis en plaatsvervangend regeringscommissaris Claudia Toet.

Het bemiddelingsteam werd bij aankomst op het F.D. Roosevelt Airport door regeringscommissaris Alida Francis en Eilandsraadslid Rechelline Leerdam. Camelia- Römer, advocaat en voormalig minister-president van de Nederlandse Antillen, is aangesteld door de Eilandsraad. Maria Liberia-Peters, eveneens oud-premier van de Nederlandse Antillen, is aangesteld door de Regeringscommissarissen. Alba Martijn, advocaat en voormalig Ombudsman op Curaçao, zal beide mediators ondersteunen.

De mediation is het resultaat van een op 23 december door de Eilandsraad aangenomen motie.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.