Curacao

Javier: Belastingdienst Curaçao bevoordeelde ministers, Statenleden, diensthoofden en top overheidsnv’s

Willemstad – Ministers, Statenleden, diensthoofden, directeuren en commissarissen van overheidsnv’s zijn jarenlang door de Curaçaose Belastingdienst ontzien, aldus minister van Financiën Javier Silvania.

Voor een bepaalde groep – de bewindsman spreekt van een “family and friends-affair” – was de toestemming van een teamleider nodig om tot inning van belasting over te mogen gaan. Volgens Silvania zijn er met miljoenen aan belastingschuld die een betalingsregeling werd aangeboden om 500 of 1.000 gulden per maand af te lossen. Na 2 of 3 keer werd de inning stopgezet.

De minister zegt een einde aan deze praktijk gemaakt nadat hij die na zijn aantreden in juni vorig jaar ontdekte. Lees hier het gehele bericht in het Antilliaans Dagblad.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.