Sint Maarten

Personeelslasten overheid Sint Maarten ondanks salariskorting gestegen

Philipsburg – Ondanks de korting van 12,5% op de salarissen in de (semi-)publieke sector en groot aantal openstaande  vacatures bij de overheid zijn de personeelslasten in 2021 toch gestegen. Ze komen blijkens de cijfers over het vierde kwartaal 7 miljoen gulden hoger uit dan begroot.

Het College financieel toezicht noemt dit ”opvallend”. Met de verklaring van de regering dat er vorig jaar 4 miljoen aan vakantiegeld uit 2020 is uitbetaald neemt het Cft geen genoegen. Dat wenst voor 31 maart uitleg van het kabinet Jacobs. Dat geldt ook voor de belastingbaten die achterblijven bij het sterke herstel van het (cruise)toerisme in de tweede helft van 2021.

Op basis van de voorlopige resultaten komt het tekort over vorig jaar uit op 142 miljoen. Dat is bijna 100 miljoen lager dan begroot. Het Cft maakt echter een voorbehoud bij de cijfers omdat het financieel beheer van Sint Maarten 12 jaar na 10-10-10 nog gebrekkig is. Daardoor is er ook onzekerheid over de precieze hoogte van de overheidsschuld die tenminste 1,3 miljard bedraagt.

Lees hier de gehele brief van het Cft

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.