Meer handen nodig op Bonaire in strijd tegen sargassum

Kralendijk – De overheid en natuurorganisaties Stinapa en Mangrove Maniacs komen materieel en – ondanks de hulp van tientallen vrijwilligers – handen tekort om de enorme hoeveelheden sargassumwier die de noordoostkust van Bonaire bedreigt tegen te houden en op te ruimen.

“We moeten roeien met riemen die we niet hebben”, aldus Stinapa’s chief-ranger Din Domacassé. Al tien dagen wordt met man en macht gewerkt om het wier weg te houden van en te verwijderen uit gebieden met kwetsbare natuur zoals de mangrovebossen en zeegrasvelden. Deze zijn van grote betekenis voor de biodiversiteit van Bonaire. Sargassum vormt een dikke brei dat al het leven verstikt en eenmaal op de kust snel begint te rotten.

Vandaag deed Mangrove Maniacs een oproep in de hoop dat zich meer vrijwilligers melden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.